Лектори

Д-р Дрор ГРИЙН За отношенията между хората и преодоляването на конфликтите

Dror-Green--232x300

Дали сме егоистични или емпатични човешки същества? Как човешката природа контролира нашите умове? Д-р Дрор, ще говори за човешката природа и предположението, че ние имаме вродени недоразвити емоционални умения, които ни помагат да се справяме с живота си в безопасност. Неговият нов метод на Емоционален Трейнинг е практичен начин да развиваме и подобряваме емоционалните си умения. Д-р Дрор е психотерапевт, директор на Institute of Emotional Training в България. Той е създателя на метод за емоционален трейнинг, който е практичен начин за създаване на усещане за безопасност. Работи с професионалисти, родители, бизнесмени и жертви на PTSD. Като един от пионерите на онлайн психотерапията той създава и онлайн клиника. Той е и музикант, илюстратор и автор на над 40 книги за деца, възрастни и професионалисти. Д-р Дрор ще говори на английски.

Ивайло и Любка ХРИСТОВИ Готови да тръгнат на пътешествие по всяко време

Ивайло и Любка Христови са основатели на Фондация Charity on Wheels и собственици на куриерска фирма One Hour Мото Куриер ООД. Подготвят европейско пътуване с тандемен велосипед което ще продължи 6-7 месеца и ще изминат над 12 000 км. Целта на пътуването е събиране на средства и опит за изграждането на Център за Духовно и Физическо здраве, по специална екологична технология. Пътуването ще стартира на 12 май, директно след финала на TEDxSofia

Проф. Венко БЕШКОВ От дъното на Черно море до енергията на отпадъците

Проф. В. Бешков е директор на Института по инженерна химия при БАН.Той има над 40-годишен опит във фундаменталните и приложни изследвания в областта на масообменните процеси, химичните и биохимичните реактори с приложeния в получаването на ценни химикали и опазването на околната среда. Той е публикувал над 120 научни труда и 2 монографии. Трудовете му са цитирани над 800 пъти в световната научна литература.Извън научната му дейност той е преподавал в Химическия факултет и в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а понастоящем – в Химикотехнологичния и металургичен университет по дисциплината „Технология на биоконверсиите“. Той е работил по повече от 40 научни и приложни проекта, включително три международни проекта, финансирани по Рамковите програми на Европейсклия съюз. Ръководил e 11 защитили докторанта и 27 дипломанта. Последните му усилия са насочени по използването на възобновяеми суровини и енергийни източници, като биомаса, битови и промишлени отпадъци и сероводорода от черноморските води.

Ивайло ПЕНЧЕВ Преобръща представите за предприемачество

IP-200x300

Има два типа хора – такива, които правят нещата възможни и други, които просто ги правят по-сложни. Ивайло определено е от първите. Той е човек, със заразно позитивно мислене и отношение, а страстта си към това, което прави, е вдъхновяваща за всички около него. Намирането на отговори и сбъдването на всички мечти са само някои от неговите най-ценни умения. Като студент по физика в СУ „Св. Климент Охридски“, винаги е бил очарован от науката. Научил е много важно умение по време на следването си, а именно – как да използва наличните ресурси, за да създава и развива. Как да ги активира, за да установи механизми за непрекъснати нововъведения. Как да се опроствят съществуващите проблеми и да им се намират бързи и ефективни, лесни решения.Той е един от онези хора, които не искат да се приспособят към заобикалящия ги свят, а да го променят по начин, сбъдващ всички желания и мечти.

Продължава на следващата страница.