Лектори

Неделчо БОГДАНОВ За индустрията и анимационните сериали

MG_0114-200x300

Роден в град Несебър на 10.12 1982 г. Завършва в художествената гимназия в Казанлък и още тогава се сдобива с псевдонима “таланта”. В средата на ентусиазирани от изкуството млади хора и прекрасни преподаватели Неделчо реализира първите си художествени идеи. След това завършва НАТФИЗ, гр. София с анимация. По време на студентството си прави няколко запомнящи се късометражни анимации. Вече завършил анимация създава филма “Екип 54”, с който пътува на доста фестивали, (някои от тях в селекцията на Оскарите). “Екип 54” се превръща в изключително гледан и обсъждан филм, печели 5 награди, включително и “Награда на публиката” на фестивала “Filmini”. Филмът влиза и в официалната селекция на Фестивала в Загреб, където дори и нашумелият у нас “Светът е голям и спасение дебне от всякъде” не успява – влиза в паралелната програма. След комиксите и отстояване на собствените си идеи, при незаинтересоваността на телевизиите и продуценти Неделчо, започва да реализира идеите си самостоятелно. През 2010 г. на пук на всички пуска първия сезон на Българ. Екипът от аниматори се разраства и сериала става най-успешният съвременен български анимационен сериал. “Българ” има няколко милиона гледания в каналите за споделяне на видео съдържание и над 68 000 фенове във Facebook. Създава и комикс “Българ”. Сега заедно с екипа си работи по новия ни сериал “Brain Damage”, който излиза през есента.

StringS Успешният брак между класическата музика и съвременният хеви метъл!

През 16-те години от професионалното си музикалното образование Венета Георгиева / цигулка /, Радина Радева /цигулка/, Дора Първанова /виола/ и Нора Калчева /виолончело/ са се обучавали на своите инструменти в традициите и естетиката на Хайдн, Моцарт и Бетовен. Преди 10 години обединяват усилия в създаването на StringS , водени единствено от желанието си да надскочат границите на класическата музика и да покоряват публиката, свирейки музиката, която обичат да слушат- от мелодичен поп-рок до хеви метъл. След първият си голям концертен и медиен дебют през февруари 2004 година, съвместен проект на StringS и Оркестърът на Класик ФМ радио „Класика в Рока”, следват съвместни сцени с Bonny M, Eruption, Kelly Family и др. Повратен момент в творческото развитие и вдъхновение на квартета бележи съвместната им сцена с финландските челисти от Apocalyptica през 2006 г. През последните 5 години момичетата прегръщат идеята да създават и представят авторска музика и обединяват усилия с водещи музиканти от българската музикална сцена. Така се ражда първият им самостоятелен албум NOVA- експлозивна комбинация от тежки метъл рифове и нежни цигулкови мелодии , който издават и промотират в края на 2011 г.

Жак ЛАТИНОВ Тестото на живота

Jak1-150x150

Жак е роден в Харманли, на тридесет и една години, женен с едно дете….поне за сега. Женен за най-прекрасната американка (бивша доброволка от Корпусa на мира), а сега знae, че и за най добрата майка. Професията му е професионален баничар. След завършването на средното си образование, като технолог на хляб хлебни и сладкарския изделия започва малък бизнес в родния си град, между временно се занимава сериозно и с корабомоделизъм като хоби. Бизнесът и неправителствения сектор вървят ръка за ръка и стартират почти едновременно. Тези две дейности го развиват и изграждат като активен гражданин. Младежките дейности от самото начало са негова страст и участ. Учасва в създаването на Национален Младежки Форумв България, което е неверотно изживаяне за един малък човек от малкия град. Интересното е колко банално се развиват нещата при него: професионално училище, работи професията, за която е учил, в последствие наема хора и отново в училище, за да учи как да управлява тези хора. И накрая, както можеше да се очаква, поне за сега, общински съветник и всичко това в малкия град Харманли. Община, която не беше пощадена от природната стихия. Като си край Жак накрая се питаш: “Не е ли това най-нормалният път на развитие?”

Мартин ИВАНОВ За вибрациите и ритъма

Основател и директор на Институт за Съвременно Изкуство и Терапия „ ЛИБЕРА” , композитор, диригент и перкусионист, завършил престижния Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis/ University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония, аранжиране и др. в University of Memphis и University of Massachusetts. Мартин Иванов полага основите на ритъм/барабанната терапия и ритъм фасилитирането в България. Създател е на програмите Ритмология, Корпоративни Изкуства, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum(Ритмология за деца) и др. Единственият ритъм терапевт и обучаващ в областта на ритъм терапията в България. Преводач и издател на книгата „Лечебната сила на барабана”. Член е на Съюза на българските композитори и Асоциацията на канадските композитори

Продължава на следващата страница.

Върнете се към предишната страница.