Лектори

Адел ЗАКУТ Щастието и архитектурата

adel-268x300

Адел Закут завършва архитектура в Architectural Association School of Architecture в Лондон, но след като кратка авантюра с момиче го оставя почти без пукната стотинка, е принуден да премина на по-доходоносната страна на предприемачите. Адел създава дизайн агенцията Деспарк, където успява да подхранва любовта си към Интернет, а по-късно и да я комбинира с архитектурата в проекти като OpenBuildings.com, архитектурна енциклопедия, и Clippings.com, онлайн дизайн каталог. Той е на чело и на гурме ресторанта Boom! Burgers & Steaks в София, а също така и инвеститор в Betahaus. Адел с нетърпение очаква деня, в който ще може реално да използва наученето през 5-те си години архитектурно обучение.

Михаил СТЕФАНОВ Който празнува световния ден на тоалетната

Празнува Световния ден на тоалетната? „Ти си луд, бе“… Това му казват приятелите от бизнеса, когато взима решение да зареже всичко и да отиде в неправителствения сектор, за да се бори за правата на децата. И съвсем не са далеч от истината. За няколкото години като директор Връзки с обществеността в Национална мрежа за децата, обединение на над 100 граждански организации, той е правил един куп луди неща – от това буквално да седне на стола на Бойко Борисов в личния му кабинет през кървава публична битка с национална телевизия та чак до организирането на масово клякане на ученици от цялата страна. Точно поради последното приятелите му съвсем го отписват.Но пък той се забавлява все повече. И всяка година празнува Световния ден на тоалетната… Какво му има точно на Михаил Стефанов – ще разберете само на TEDxSofia!

Любомир СТЕФАНОВ Границите на човешките възможности

Любомир е един от малкото българи, които се занимават на високо ниво с фридайвинг (свободно гмуркане със задържане на дишането). Страстта му към гмуркането и чистото любопитство до къде може да стигне на един дъх логично го довеждат през 2011 г. до участия на международни състезания, на които той поставя 5 национални рекорда. Успехите си Любо дължи на менталната подготовка, която според него е далеч по-важен фактор от физическите тренировки за фридайвинга.

Елена Пенева

elena

Амбициозните твърдят, че трябва първо да разбереш какво обичаш и след това да намериш начин да изкарваш пари от него. Ентусиастите са убедени, че ако даваш всичко, което можеш, нещата рано или късно се нареждат. Оптимистите вярват, че каквото и добро да направиш, то винаги се връща към теб по един или друг начин. Идеалистите смятат, че ако си достатъчно добър в това, което правиш, сцената/публиката сама те намира. Специалистите доказват, че успехът идва не при въпроса „какво?“, а при отговора на „защо?“. Последните 2 години от професионалния ми път доказват всички тези твърдения. Ще споделя как…Елена Пенева се занимава с изкуство от малка, започва да работи в медии още в гимназията, след това завършва журналистика, следва магистратура по „Изкуство и съвременност“ и в последните 7 години е била е културен редактор на Dnes.bg, главен редактор на Avtora.com, колумнист на Програмата, Труд, сп. Нея, Списание 1, автор в десетина други медии, в момента продължава да пише за театър в Капитал Light, за музика в Avtora.com и е репортер в сутрешния блок на БНТ. През 2010 решава, че иска да смени професията си и става част от екипа на малък лейбъл за етно музика – Fusion Embassy. 2 години по-късно e PR мениджър на 7 големи музикални фестивала, поредица литературни четения, 4 инди лейбъла, театрална компания и десетина от най-добрите български инди групи и изпълнители. Работила е с повечето независими български музикални промоутъри. Тия дни прави полууспешни опити да тича сутрин в парка…

Върнете се към предишната страница.

Върнете се към началната страница.